Dr. Steven Coene

Dr Coene Steven studeerde in 1998 af aan de RU Gent als arts. Tijdens zijn opleiding liep hij ondermeer een jaar stage op de spoedafdeling traumatologie en kindergeneeskunde aan de universiteit van Lyon. In 2000 voltooide hij zijn huisartsopleiding , waarna hij eerst 4 jaar in een groepspraktijk in Heule werkte, om vervolgens solo verder te gaan in Bellegem in 2004.

Ondertussen is hij trotse papa van 4  kinderen, en naast de praktijk ook actief in Huisartsenkring Zuid-West-Vlaanderen als ondervoorzitter en voorzitter van het collegium wachtdiensten. Na jaren van opleiden van stagair-artsen werd hij in 2014 erkend praktijkopleider voor jonge huisartsen, en in 2018 ook stage-coördinator verbonden aan het interuniversitair centrum voor huisartsenopleiding ICHO. In die hoedanigheid begeleidt hij jaarlijks een groep jonge huisartsen tijdens hun masteropleiding tot huisarts.


Dr Lisa Ghyselen

Vanaf 1 oktober startte ik in deze praktijk als 3°-jaars huisarts in opleiding.

Tijd dus om mezelf even kort voor te stellen. Mijn naam is Lisa Ghyselen en ik ben 26 jaar oud. Na het middelbaar wou ik graag een richting uit waarbij ik iets kon betekenen voor anderen. Geneeskunde leek de ideale combinatie van het sociale en zorgende met mijn interesse voor wetenschappen. Al gauw stond ik versteld van de ingenieuze werking van het menselijk lichaam.

Reeds vroeg in mijn opleiding geneeskunde was het duidelijk dat huisartsgeneeskunde mij het meeste ligt. Dit omwille van het gevarieerde werk die de job met zich meebrengt, maar ook en vooral omwille van de persoonlijke band die je als huisarts met je patiënten opbouwt. Als huisarts vind ik preventie, ‘het voorkomen’, enorm belangrijk. Daarnaast probeer ik ook verder te kijken dan het louter medische. Psychisch welzijn is bijvoorbeeld minstens even belangrijk.

Natuurlijk is er meer dan werk alleen. Wanneer ik niet in de praktijk aan het werk ben, kan je mij vinden achter mijn piano of met een goed boek in mijn handen. Soms haal ik mijn potloden van onder het stof en sla ik aan het tekenen. Daarnaast reis ik ook heel graag, zowel dichtbij als veraf. 9 jaar lang ben ik monitrice geweest bij JOMBA, een organisatie die zomerkampen organiseert voor jongeren met bijzondere aandacht. Ik draag deze organisatie nog steeds een heel warm hart toe.

Ik wens jullie allemaal een goeie gezondheid. En als deze het toch even laat afweten, kom dan gerust langs op consultatie.